Hur sjuk får en person vara

Mår inte så bra just nu. Mår illa och har ont i huvudet men mår även dåligt på andra sätt nu med :/
Kom att tänka på min mammas ex. Förstår inte att det finns personer som han, men dessvärre är det sanningen. Första gången jag träffade honom tyckte jag att han verkade trevlig och acceptabel men det visade sig vara fel. Kommer ihåg första gången jag träffade han, första dagen.. han berättade att han misshandlat personer och suttit i fängelse och att han hade kontakt med kriminella personer. Tyckte mest det hela lät som bullshit så brydde mig inte så mycket om det men mamma blev arg på han och sa till han att han skrämde mig och min syster. Jag blev inte rädd men började dock få uppfattningen -  skum, om honom. Veckor gick och jag,mamma och min storasyster märkte mer och mer hur han egentligen var. När han var nykter var han jätte snäll, trevlig och omtänksam men han blev en helt annan person när han var full. Han blev bråkig, hotfull och fick för sig saker som inte var sant. Han var aldrig direkt bråkig mot mig, men min syster och mamma var han det. På något konstigt sätt hade han respekt för mig. Vet inte varför han var annorlunda mot mig och lyssnade på mig mer än någon annan. Det bara var så.. Jag och min syster fick många gånger säga till honom/slänga ut honom från lägenheten medan mamma stod i bakrunden av oss. Jag vet att det egentligen skulle vara hennes ansvar att slänga ut honom osv, men hon var rädd. Ska jag vara ärlig så förstår jag varför nu först i efterhand. Jag kände aldrig att jag var rädd för att han skulle göra något mot mig men visst hade jag rädslan att han skulle göra något mot min mamma. När hon bad han att inte komma hem till oss mer envisades han gång på gång, åkte till hennes jobb och väntade tills hon slutat, åkte till ställen där han visste att hon brukade vara och letade efter henne. När han blev utslängd från lägenheten kom han alltid tillbaka nästa dag och bad om att få komma tillbaka. Men gång på gång blev han svartsjuk och helt störd med andra ord.

Jag flyttade hem till min pappa, bort från mamma, jag orkade inte längre.
 
Nu har han besöksförbud men hade det inte vart för att jag anmälde honom en gång när jag hälsade på mamma, hade hon aldrig vågat anmäla honom. Jag anmälde han när han hotade att göra min mammas liv till rena helvetet & för att jag under dagen hade pratat med min lillebror som bor hos min mamma. Min lillebror sa att han hört och sett när mammas ex slagit henne. Jag hade aldrig märkt av det, men kunde ana det eftersom han var väldigt hotfull. Han var en helt annan person än vad folk utåt trodde, så sjukt att det finns personer som han. Min mamma är värd så mycket mer, det är alla.


rundtur på stan

Jag kom hem nyss ifrån en shoppingtur med Nathalie (min plastsyster) här i stan. Visserligen var det inte jag som shoppade, snarare hon men det var värt att gå med henne på en runda.. jag menar hellre en sväng på stan inräknat med att jag dregglar efter kläder/prylar jag vill ha än att jag sitter själv här hemma och kollar på när klockan tickar. :) Och om ni vill veta så är det underbart vårväder nu. Molnfri himmel och snön tinar återigen bort.. det får mig på riktigt bra humör vill jag säga. Så nu håller jag tummarna för att snön ska smälta bort drastiskt så kanske, kanske jag kan gå med mina nya skor som jag köpte förra månaden. Svarta klackskor från Wedins. Men eftersom jag inte är så mycket för att gå med klackskor dagarna i ända så vet jag inte om jag vågar gå ut en sväng med dom, jag kanske ramlar? Får öva lite här hemma först, haha.     



488160-3


Onsdag 26 mars

Idag har jag vart lite små sur och hängig, speciellt inför sista lektionen i skolan. Jag hade elevensval (bild) och satt för mig själv, kände mig lite ensam men det är bara att stå ut med eftersom jag inte känner så många på min nya skola. Har faktist bara gått där i 3 månader, bott här i 3 månader.. hos pappa. Ibland undrar jag om det var ett nödvändigt val, känns likadant som innan fast på ett annat sätt. Men jag är bra på att ignorera det så det ska jag fortsätta med, haha. Köpte byxorna jag längtat efter också! Har ju jagat dem sen efter nyår men varje gång jag försökt slå till så har dom antingen inte funnits i min storlek eller ens anlänt till affären och får jag tillägga så hade jag turen med mig, affären hade fått in byxorna i min storlek fast butiksbiträdet sagt att dem inte skulle få in de igen. Lyckan är total och jag slog till! Längtar tills jag får använda dem, jag erkänner. :)


image5


RSS 2.0